Les treballadores del SAD presenten un contrainforme a l’Ajuntament defensant la viabilitat de la municipalització

Aquest dimecres les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària s’han concentrat de nou davant l’Ajuntament per reclamar la municipalització del servei. L’àrea de Drets Socials va descartar aquesta opció basant-se en un informe intern on considera l’actual contracte de serveis «la forma de gestió idònia». La Xarxa de Treballadores Familiars de Terrassa per la Municipalització del Servei Públic d’Atenció a Domicili, però, creu el contrari. Ho ha argumentat en un contrainforme que ja ha presentat al registre municipal. El text respon punt per punt els inconvenients legals i econòmics exposats per l’Ajuntament i conclou que fins i tot hi hauria diverses maneres de municipalitzar el Servei d’Atenció Domiciliària: des d’una entitat pública empresarial local a una societat anònima mercantil.

Més enllà de les fórmules de contractació, amb la municipalització les treballadores demanen sobretot reconeixement. Consideren que una feina d’atenció als qui ho necessiten ha de deixar enrere conceptes de mercat com la «competitivitat» i pagar salaris dignes.

Al Servei d’Atenció Domiciliària hi treballen actualment vora 300 persones, majoritàriament dones. Ara esperaran resposta al contrainforme presentat, encara que ja tenen programada una nova reunió amb l’Ajuntament per d’aquí a dos mesos.

010622 Treballadores Sad 3