Les tres sirenes d’avís d’accident químic es provaran dijous

A l’estiu es van instal·lar a Terrassa tres sirenes que han d’alertar la població si es produeix algun accident de tipus químic. Són al carrer Venus, al polígon de Can Parellada, al carrer d’Europa, al barri  Can Parellada, i al recinte d’Eco-equip del carrer Esla, al polígon de Santa Margarida, tres zones industrials, a prop d’empreses que manipulen productes químics.

Terrassa s’incorporava així a la xarxa de municipis amb pla de risc químic, un sistema d’alerta coordinat per la Generalitat que s’afegeix als que puguin tenir les empreses i als plans d’emergència municipals.

Aquest dijous es posarà a prova per primera vegada la cobertura i l’efectivitat del so de les tres sirenes de Terrassa, juntament amb les altres 83 que hi ha repartides en 37 municipis més de Catalunya. S’activaran de forma seqüencial entre les deu del matí i gairebé la una del migdia. La Direcció General de Protecció Civil farà simulacres com aquest dos cops cada any.

Alimentades per plaques fotovoltaiques i dotades d’estació meteorològica, les alarmes estan instal·lades a onze metres d’alçada i s’arriben a sentir a una distància de 843 metres. Arran de la seva instal·lació, aquest estiu, l’Ajuntament ha dut a terme una campanya informativa a entitats i associacions de la zones properes i a tota la ciutadania per difondre les mesures bàsiques d’autoprotecció, com quedar-se a casa en cas d’accident químic.

Alguns centres escolars aprofitaran la prova per fer simulacres de confinament.