Les universitats faran les classes virtuals fins al maig

Totes les activitats lectives es reprendran de manera virtual després de Setmana Santa i  fins el maig, a l’espera de l’evolució de la pandèmia i de les mesures que s’apliquin segons les autoritats competents. Així ho han acordat el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, els rectors de les universitats catalanes. Tots ells s’han reunit aquest divendres Pensant una videoconferència.

Durant la sessió de treball no s’ha descartat que es puguin fer algunes activitats presencials més endavant, al juny, una decisió que es prendrà en funció de la situació d’emergència sanitària i d’acord a l’autonomia universitària.

El president ha agraït als rectors la capacitat de resposta “ràpida” i “l’esforç d’adaptació” dels centres universitaris davant la nova situació, tant del personal docent i investigador, com del personal d’administració i serveis i dels estudiants. Així mateix, s’ha posat en relleu “la contribució a la investigació científica de la Covid-19” de les universitats, els centres de recerca i els hospitals, així com també tot el suport  material i logístic al sistema de Salut de Catalunya amb la cessió material i la incorporació voluntària dels estudiants universitaris d’àmbit sanitari.

El Consell Interuniversitari Catalunya (CIC) continuarà treballant per donar resposta a les qüestions acadèmiques en diferents escenaris d’aquí a final de curs, així com per assegurar el suport a aquells alumnes que es troben en situacions complicades. S’estudiarà durant les pròximes setmanes mesures d’avaluació possibles en un escenari de no presencialitat, així com altres qüestions relatives a les pràctiques.