Les vendes i preus dels vehicles d’ocasió segueixen a l’alça pels retards en el lliurament dels nous

Ja fa mesos que els cotxes de segona mà van buscats. A principis d’any la manca de subministrament de xips electrònics va començar a endarrerir la fabricació i lliurament de vehicles nous. Davant d’això molts van optar per comprar un vehicle d’ocasió, d’entrega immediata.

La venda en aquest sector està creixent entre un 20 i un 25 per cent. Els preus de venda també han pujat però de manera menys acusada. Aquesta situació s’ha anat mantenint al llarg de l’any i la guerra d’Ucraïna tampoc no ha ajudat gaire a revertir-la. D’estoc n’hi ha però no tan com abans.

En aquest concessionari de vehicles d’ocasió veuen perspectives de negoci per l’any que ve perquè hi ha demanda suficient i van entrant cotxes. Avui tenen models difícils de trobar només fa uns mesos. Els vehicles que més sortida tenen són els petits i els anomenats SUV. Aquí tots tenen una antiguitat màxima de 5 anys.

Tot i que el juliol és habitualment el mes amb més vendes per la imminència de les vacances d’estiu, en aquest concessionari no ha estat així.