Les ZBE i els retards en el subministrament de vehicles nous disparen la venda dels d’ocasió

La venda de turismes d’ocasió a les comarques de Barcelona ha augmentat un 27 per cent aquest gener respecte el mateix mes de l‘any passat. Se n’han venut 14.840. Tot i l’augment, després de dos anys amb poca venda, la xifra està encara per sota del gener de just abans de la pandèmia.

La tendència a l’alça s’explica principalment per l’entrada en vigor de les zones de baixes emissions. Hi ha persones que es veuen obligades a canviar de vehicle perquè el seu ja és vell i no té l’etiqueta ambiental per circular per aquestes zones. I per no comprar-se un cotxe nou, opten per un d’ocasió.

Un segon motiu explica l’increment de venda de vehicles d’ocasió. És la tardança, en alguns casos d’un any, en rebre un vehicle nou pels problemes en el subministrament de microxips. Davant d’això, molts es decanten per un vehicle de segona mà. Però com que hi ha poca entrada d’unitats amb pocs quilòmetres, el perfil més buscat, l’estoc de vehicles és escàs.

El 80 per cent de les vendes d’ocasió són vehicles de benzina i la resta dièsel. D’estoc d’híbrids n’hi ha ben pocs tot i que hi ha demanda.