L’Esbart Egarenc s’adhereix a la iniciativa ‘Ballem per ser lliures’

L’Esbart Egarenc del Social de Terrassa ha decidit adherir-se a la iniciativa Ballem per ser lliures, impulsada per diferents esbarts i associacions relacionades amb la dansa catalana.  En un comunicat, l’entitat assegura que ho fa perquè considera que “l’atac de l’Estat espanyol a les institucions d’autogovern catalanes ha traspassat totes les línies vermelles”. Com a entitat cultural catalana i de dansa d’arrel, diuen, “no podem girar l’esquena a tots aquests atacs i és per això que mostrem tot el nostre rebuig a través d’aquesta iniciativa àmplia que agrupa aquest sentiment de la gran majoria d’esbarts catalans. Com també l’Agrupament d’Esbart Dansaires del que formem part”.

En aquest sentit, amb aquesta adhesió exigeixen l’alliberament immediat dels líders d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, com també d’Oriol Junqueras i els consellers i conselleres Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Carles Mundó. També demanen “que els quatre membres del govern legítim que estan a Bèlgica puguin tenir les garanties que podran retornar sense posar en perill les seves llibertats”. També rebutgen la presó sota fiança imposada pel Tribunal Suprem a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i a alguns membres de la Mesa de Parlament.

Finalment, com a entitat de cultura popular de Terrassa, se solidaritzen de forma especial amb els conciutadans Josep Rull i Lluís Puig i els seus amics i familiars “no només per ser persones properes, també per la seva relació amb la nostra entitat i per la seva estima a la cultura popular de la nostra ciutat”.

 

[Foto: Esbartegarenc.com – Rosa Pastor]