L’Escac tanca els serrells de les primeres digitalitzacions del pla de recuperació de pel·lícules de la Filmoteca de Catalunya

Un equip format per una desena de professionals de l’Escac tanca aquests dies els serrells dels primers llargmetratges i curtmetratges que han digitalitzat en el marc d’un pla de recuperació dels fons fotoquímics de la Filmoteca de Catalunya. Just ara, a la sala dels escàners estan treballant en ‘Tatuaje’, la primera pel·lícula de Bigas Luna, mentre que a la sala de projecció amb estació de color es fan els darrers retocs de ‘La ciutat cremada’ d’Antoni Ribas. Totes dues de 1976.

Foto Escac Pla Digitalització 9

L’objectiu d’aquest projecte és donar la màxima qualitat d’imatge i so a les pel·lícules més emblemàtiques del cinema català, des dels anys 40 fins a l’actualitat. D’aquesta manera, seran més accessibles al públic i se’ls podrà donar una major difusió, amb la projecció a festivals de cinema o en sessions especialitzades.

Foto Escac Pla Digitalització 1

De moment, s’han digitalitzat títols com ‘Furia española’, ‘A tiro limpio’, ‘Los felices 60’, ‘Boom Boom’ i ‘Tren de sombras’. En alguns s’ha pogut comptar amb els directors de les pel·lícules i els seus responsables de fotografia per mantenir la màxima fidelitat. Una comissió s’encarrega de la selecció de les produccions que es digitalitzen cada any. Una feina ingent perquè la Filmoteca compta amb 1.500 negatius en bones condicions que guarda als seus arxius.