L’ESCAC vol ampliar instal·lacions per fer arribar els seus serveis a tothom

L’Ajuntament de Terrassa i l’ESCAC, l’Escola Superior de Cinema de Catalunya, negocien trobar un espai que aculli una nova ampliació de les instal•lacions de la Farinera del carrer Colom. Així ho han pogut saber els regidors de la Comissió Informativa de Societats Municipals que aquest dimecres han iniciat una nova ronda de visites, ara per empreses amb suport municipal. Per Terrassa l’ESCAC continua sent una aposta estratègica per l’audiovisual que dóna personalitat i projecció a la ciutat. De fet la Generalitat cataloga Terrassa com a un pol d’innovació en Salut i Audiovisual.

Els regidors han pogut veure de prop la sala de mescles i com es sonoritza una pel•lícula, passant pel taller de fusteria efímera o descobrir l’últim treball de la productora de l’ESCAC que aquests dies grava “Mi querida cofraria”, una comèdia andalusa. També han pogut comprovar la necessitat d’una tercera ampliació del magatzem que es farà de cara al curs vinent. L’ESCAC és una fundació privada sense beneficis que reinverteix els diners en l’escola i en les beques que representen el 15 per cent del seu pressupost.

De cada 100 persones, 10 són becades totalment i 10 més ho són parcialment. És a dir, uns 700.000 euros en beques per curs. La comitiva municipal va coincidir amb els alumnes d’entre 13 i 17 anys que aquests dies participa del Summer school, o amb els professors que es formen amb un curs especial, per intruduir l’audivisual en les seves escoles.