L’escalada de preus tensa El Rebost: augmenta la demanda i s’incrementa el cost del servei

El Rebost registra un degoteig constant de persones entrant i sortint. Després de la treva que ha donat la pandèmia a nivell sanitari i la recuperació dels nivells d’ocupació previs, l’Ajuntament creia que les xifres anirien a la baixa però pràcticament no s’han mogut.

El Centre de Distribució Social d’Aliments va atendre l’any passat 18.380 persones i aquest 2022, de gener a setembre, ja en són 11.300. Decreixen les famílies de 4 membres que demanen ajut però pugen les monoparentals.

Les targetes moneder, l’altra prestació bàsica, també es manté en un nivell similar al del 2021. 

La pobresa es cronifica tot i tenir una feina i les conseqüències de la Guerra d’Ucraïna tornen a complicar la recuperació econòmica de moltes famílies.

L’increment de preu dels aliments i dels carburants han tensionat encara més El Rebost. Els responsables fan equilibris per mantenir la cistella que ofereixen als usuaris i usuàries.

El pressupost d’El Rebost és de 527.000 euros però l’increment de costos l’acabarà modificant, diu el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque. El tinent d’alcalde remarca el compromís de l’Ajuntament i de la Generalitat per mantenir els ajuts de Serveis socials i recorda que el contracte programa s’ha incrementat en prop de 4 milions d’euros. Reclama però al Govern central que reguli el preu de l’habitatge i millori la implantació de l’Ingrés Mínim Vital.

El Rebost 4 El Resbost 2 Rebost 1