L’Escola Bressol Municipal Soleia s’ampliarà i tindrà dos edificis

L’Escola Bressol Municipal Soleia s’ampliarà amb un segon i nou edifici que s’ubicaria al solar de l’antic Hiper Piel. Ho ha dit la regidora d’educació, Teresa Ciurana, a la comissió de cicles de la vida aquest dilluns al migdia.

S’està elaborant un avantprojecte. Primer es va dir que l’escola es traslladaria a un solar situat al costat del Centre Cívic Montserrat Roig, a la planta baixa del nou edifici que s’ha de construir. Ara sembla que es barallen més opcions.

El cas és que l’escola es desdoblaria en dos edificis. Mantindria l’actual, al carrer Jacint Elías, a Ca n’Anglada, i també el nou. D’aquesta manera s’eixugaria la demanda de places que ha provocat la gratuïtat d’Infantil de 2 anys.

També s’ha anunciat una nova Escola Bressol a Can Colomer. En aquella nova zona de creixement propera a la carretera de Rellinars també caldria un Institut Escola, ha dit Ciurana.

La comissió també ha desvetllat el pressupost de l’àrea per al 2023: 28,7 milions d’euros. Representarien gairebé un milió menys respecte l’actual però l’equip de govern suma els 2,1 milions d’euros que provenen de les beques de menjador del consell comarcal i, d’aquesta manera, s’arriba als 30 milions 851 mil euros, el que suposa un increment del 3,94% respecte els comptes municipals del 2022.

A la reunió també s’ha explicat que el pressupost total de l’ajuntament de l’any que ve són 225 milions d’euros, 17 més que al 2022. Aquestes xifres, diuen, són enganyoses perquè els increments van destinats a pagar personal, llum i gas (bàsicament).

Així, 4 milions d’euros són per a subministraments; 2,2 milions d’euros per a càrrega financera; 5,5 milions d’euros es destinen a l’augment dels salaris que marca el govern de l’Estat; i 3 milions més per a les retribucions del Fem Ajuntament i els interins. Només això són 15 milions. El que falta fins completar els 17, surten de l’increment de places de la policia municipal (46 places, 1,7 milions d’euros més) i 0,8 milions d’euros d’altres factors.

A la comissió, entre moltes altres coses, també s’ha dit que Terrassa presentarà candidatura per ser Ciutat Amiga de la Infància a principis d’any, quan la UNICEF obri la convocatòria.

Ebm Soleia 4 Ebm Soleia 3 Ebm Soleia 2 Ebm Soleia 1