L’escola Creixen posa en marxa el projecte ‘Gota a gota: fem el canvi’ per promoure l’estalvi d’aigua

L’escola Creixen Terrassa fa mesos que treballa en la cura del medi ambient, fomentant entre l’alumnat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en la resolució Agenda 2030. En aquest context, i amb la recent entrada en vigor de la situació d’emergència per sequera decretada per la Generalitat, el centre educatiu ha volgut impulsar un nou projecte centrat exclusivament en l’estalvi d’aigua i també per difondre consells d’ús responsable d’aquest bé comú amb l’assessorament i col·laboració permanent de la comissió d’educació de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT).

D’aquesta manera, la cooperativa social de 6è de primària ha posat en marxa una iniciativa sota el lema ‘Gota a gota: fem el canvi’, per analitzar la situació actual de falta d’aigua, els problemes que això genera a nivell quotidià i com cada persona té capacitat per a pal·liar-ne els efectes i reduir-ne el consum.

Amb aquesta perspectiva, els i les estudiants han estat observant activament el seu entorn per identificar moments del dia a dia en què es malbarata l’aigua. El fet de ser més conscients de quin ús se’n fa els ha permès reflexionar i, d’altra banda, cercar informació sobre com estalviar aigua a l’escola i també a casa.

Així doncs, els infants de 6è de primària s’han convertit aquests dies en agents pel canvi i han efectuat diverses accions amb l’objectiu de conscienciar els seus companys i companyes, així com a tota la comunitat educativa, sobre la importància de fer un ús responsable de l’aigua.