L’Escola de Cinema amplia instal·lacions al Vapor Universitari

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l’ESCAC, amb seu a la plaça de la Farinera, ampliarà les seves instal•lacions al Vapor Universitari. Això ho farà gràcies a la seva entrada a la Fundació de l’Escola de Comerç i Distribució, l’ESCODI, juntament amb l’Escola Pia de Catalunya i a títol individual de la professora universitària Dolors Puig.

L’entrada dels nous patrons a la Fundació fa que la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç surtin de l’ESCODI, un cop superada la seva etapa de consolidació a la ciutat. Aquest canvi que el Govern considera que aportarà un nou impuls a l’oferta universitària del Vapor, passarà pel ple d’aquest mes de març, com a proposta de resolució presentada des d’alcaldia.

Amb l’entrada de l’ESCAC a la Fundació ESCODI, l’Escola de Cinema garanteix l’activitat docent del Grau en Gestió d’Empreses de Comerç i Distribució, respectant les relacions i convenis actuals amb la Universitat de Barcelona. L’ESCAC també passarà a llogar i a gestionar l’edifici del Vapor Universitari, fins ara responsabilitat de Foment de Terrassa, des d’on impulsarà un Hub creatiu, dins el seu pla de creixement i diversificació de l’oferta acadèmica a la ciutat.

D’altra banda en el ple hi arriben 30 punts per aprovar, entre els quals 7 propostes de resolució més, presentades pels diferents grups. Entre els dictàmens de caire més administratiu hi ha el nou Reglament d’organització i funcionament del Consell Municipal de Seguretat per fer-lo més participatiu, i la contractació i les clàusules administratives per valor d’uns 6 milions d’euros, per cobrir els serveis bàsics d’ajuda a domicili i a la higiene de la llar per a famílies amb dificultats. Finalment l’Ajuntament renovarà la concessió de l’edifici de la Nova Jazz Cava, als Amics de les Arts i Joventuts Musicals per als pròxims 25 anys.