L’Escola d’Infermeria rebutja que un curs de 600 hores permeti supervisar l’atenció sociosanitària

L’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional no veu bé la creació d’un grau de Formació Professional en ‘Supervisió de l’atenció sociosanitària per la promoció de l’autonomia personal’. Considera que una funció amb tanta responsabilitat com aquesta no es pot adquirir amb només 600 hores lectives, menys d’un curs escolar. Un cicle de grau mitjà té unes dues mil hores repartides en dos cursos. Veurien bé aprofundir en la supervisió de l’atenció sociosanitària com a especialització o professionalització, com un postgrau, un cop obtinguda la titulació en Infermeria.

Els col·legis professionals d’infermeria han presentat recurs a la decisió ministerial i el col·lectiu està recollint signatures. La directora de l’Escola d’Infermeria confia que el Ministeri modificarà aquesta nova titulació.

L’EUIT, adscrita a la Universitat Autònoma, espera poder impartir, properament, el Grau en Odontologia. Aquests estudis tenen molta demanda i actualment només es poden cursar en dues universitats catalanes: la de Barcelona i la Internacional de Catalunya. La decisió també depèn del Ministeri d’Educació i en cap cas es preveu imminent.

Si s’acabés atorgant el grau en Odontologia a l’EUiT l’escola hauria de buscar nous espais de la Fundació Sant Llàtzer per impartir les classes i per habilitar una clínica universitària.