L’escola El Vallès incorpora nous espais de joc al pati per oferir més opcions d’esbarjo

L’escola El Vallès té des de principis de febrer un pati coeducatiu. Amb aquesta actuació es donen més usos a un pati de formigó, facilitant que l’alumnat pugui fer altres activitats mes enllà de l’esportiva.

Un dels laterals del pati de primària s’ha habilitat amb un seguit d’elements per a activitats alternatives. S’han incorporat tres noves estructures de joc i s’ha construït un rocòdrom, una àgora en espai circular i una estructura de joc sobre cautxú. S’han plantat arbres i plantes aromàtiques, s’han instal·lat tres jardineres que fan d’hort urbà i s’ha col·locat un entapissat de gespa artificial. A la paret s’ha pintat un gran grafit.

Al pati d’infantil, s’ha millorat el drenatge i s’ha habilitat un nou sorral i una muntanya de gespa artificial per treballar la psicomotricitat. Un tobogan, un banc, dues taules de pícnic i dos petits horts completen l’àrea d’esbarjo dels més petits. L’actuació ha costat 100.000 euros.

A banda de la pròpia escola, també fan us del pati l’Sferic, l’esplai Cepitu i, el proper estiu, el Centre d’Esplai La Llar-Sagrada Família hi farà un casal.

L’escola El Vallès té un alt nivell de segregació escolar i les millores del pati fomentaran la igualtat d’oportunitats en l’escolarització. Des de fa dos anys el centre té una aliança Magnet amb la Universitat Politècnica de Catalunya.