L’escola Heura del Vallès, Premi Muncunill a la Innovació Local per la utilització de pictogrames

La 6a edició dels Premis Muncunill ha guardonat l’escola d’educació especial L’Heura del Vallès en la categoria d’innovació d’àmbit local per un projecte de senyalització amb pictogrames als comerços de la ciutat. Els pictogrames són un llenguatge intuïtiu i senzill especialment indicat per a les persones amb trastorn de l’espectre autista. El jurat ha valorat especialment com aquesta iniciativa sumava la innovació de tipus educatiu, digital i inclusiu.

Casualment, el premi a la Innovació Empresarial en l’àmbit estatal ha anat a parar a un nom molt similar, el d’Heura Foods. La companyia especialitzada en alimentació vegana calcula que des de la seva fundació el dos mil disset ha salvat la vida de mig milió d’animals i ha estalviat el consum de 3.000 milions de litres d’aigua.

Els altres dos premis d’àmbit estatal han estat per a la difusió del jaciment prehistòric d’Atapuerca en la categoria cultural i per al Casal dels Infants en la categoria social. Finalment, el premi honorífic, ja anunciat abans de la gala de lliurament, ha estat per a l’arquitecte Vicente Guallart. En els parlaments, l’alcalde Jordi Ballart ha destacat l’esperit de progrés que encarnen tant els Premis Muncunill com la ciutat de Terrassa.

Aquesta sisena gala dels Premis Muncunill ha estat presentada per la periodista de Televisió de Catalunya Sheila Alen. L’acte, celebrat un any més al Teatre Principal, ha arrencat amb una conferència de l’artista Mónica Rikic i s’ha tancat amb una actuació on el pianista Marco Mezquida ha establert un diàleg musical amb sons generats per una intel·ligència artificial creada per investigadors de la UPC i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de Terrassa.

220602 Premis Muncunill 23

Foto conjunta d’entitats i persones guardonades [Font: Ajuntament de Terrassa]

220602 Premis Muncunill 14

L’arquitecte Vicente Guallart rep el Premi Honorífic [Font imatge: Ajuntament de Terrassa]