L’Escola Industrial mostra les fotografies del seu passat

El vestíbul de l’edifici històric de la UPC, acull l’exposició «L’Escola Industrial al primer mig segle d’existència». Es tracta de 16 fotografies de gran format, de la Fundació Arxiu Tobella, de l’edifici noble de l’Escola Industrial en construcció, en les primeres dècades del segle passat.

Les instantànies mostren una idea molt precisa de l’evolució del centre universitari, amb instal·lacions de principis del segle XX i uns voltants agrícoles encara sense configuració urbanística de l’actual Campus. Una exposició que mostra el dia a dia de la comunitat universitària de principis del 1.900.

L’Escola Industrial és un dels edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat. Va ser projectat per Lluís Muncunill com a centre de formació modern per nodrir la indústria local de tècnics qualificats. A banda de l’edifici, de la mostra destaca el conjunt d’imatges de la seva construcció, inauguració i els primers anys de vida, així com la incipient urbanització de l’exterior de l’any 1902. D’aquí un mes, la mostra recorrerà d’altres espais de la Universitat.

Expo Upc 1Expo Upc 2