L’Escola Lumen guanya el concurs Contes de Ciència inspirant-se en un grup de recerca de la UOC

Els alumnes del 5è de primària de l’Escola Lumen han guanyat el concurs Contes de Ciència, organitzat per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. La història es titula «La Laura i en Joan lluiten contra el canvi climàtic». La narració comença quan l’alumnat es queixa de la calor que fa a l’aula al mes de novembre i busca solucions. Per això, es posen en contacte amb un equip d’investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el TURBA Lab.

Un cop guanyat el certamen, la Generalitat va demanar al grup de recerca que fes una revisió del conte des del punt de vista científic. Així, els noms dels investigadors i investigadores són reals i algunes coses del contingut s’han corregit.

Però la relació entre l’escola i el laboratori ha continuat més enllà del conte. Els investigadors i investigadores del TURBA Lab han visitat aquest dimecres l’escola per fer un taller amb l’alumnat. L’objectiu és apropar la ciència als nois i noies i empoderar-los perquè tinguin un paper actiu en la lluita contra el canvi climàtic.