L’escola Pau Vila i Dinarès dona visibilitat al Dia Mundial de l’Autisme a través d’un vídeo

Diversos col·lectius, institucions i centres educatius de la ciutat s’han sumat aquest dijous, 2 d’abril, a la commemoració del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme. És el cas de l’escola Pau Vila i Dinarès, que ha volgut donar visibilitat a aquesta data a través d’un vídeo protagonitzat per alumnes, familiars i professors del centre educatiu de Can Jofresa. Sota el títol “El nostre cor és BLAU”, des de l’escola Pau Vila i Dinarès expliquen que “les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme) només necessiten la nostra comprensió i la d’una societat que els posi les coses una mica més fàcils”. En aquest sentit, l’escola terrassenca llança també un missatge inclusiu: “Creiem en un món que inclogui a tothom i que respecti les nostres diferències; un món que hem de crear entre totes les persones”.

Com a conseqüència del confinament i del canvi sobtat en la seva rutina diària, és possible que menors amb TEA puguin experimentar durant aquests dies un agreujament dels símptomes, amb alteracions emocionals com tristesa, irritabilitat o ansietat. Per tal d’adaptar la situació de confinament a aquests casos específics, el Pla d’Emergència municipal permet fer sortides terapèutiques al carrer a les persones amb discapacitat i alteracions de conducta, sempre a càrrec d’un acompanyant. En aquest sentit, l’Ajuntament de Terrassa demana a la resta de la ciutadania respecte i comprensió per aquests casos que han sortir a l’exterior com a necessitat terapèutica. L’ajuntament també recorda que el trencament de rutines pot acabar generant un gran estrés i conductes disruptives greus a algunes persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn de l’espectre autista. Això podria acabar provocant un risc per la seva salut i per la seguretat de les persones amb qui conviuen.

Davant d’aquesta situació, i en el marc del Dia Mundial de l’Autisme,  l’empresa farmacèutica Neuraxpharm ha engegat una iniciativa per a famílies d’infants amb TEA. Aquest projecte consisteix en oferir un servei telemàtic gratuït d’atenció a aquelles llars amb persones autistes. Així, aquests casos rebran ajuda i orientació de professionals d’un gabinet multidisciplinar per via telefònica o per correu electrònic. A partir d’avui, Neuraxpharm posa a disposició de les famílies aquest servei per atendre les consultes de manera personalitzada i oferir una recomanació adaptada a cada cas específic.