L’Escola Regina Carmeli de Rubí guanya el tercer premi d’ecologia “LIBERA Makers”

Estudiants de l’Escola Regina Carmeli de Rubí guanyen el tercer premi estatal de la Segona edició del “LIBERA Makers”, un certamen que premia les propostes més innovadores per combatre la contaminació de la natura. Els de Rubí han aconseguit una destacada tercera posició pel seu projecte Kolbenhalter & Stubhol, el disseny d’uns contenidors i cendrers portàtils per guardar les puntes de cigarrets, un dels residus que més contaminen l’entorn.

El primer premi ha estat per l’IES Las Fuentezuelas, de Jaén, pel seu projecte Automatic Ocean Swarm, un equip de drons marins que escombren la contaminació provocada pels residus a la superficies del mar o en zones poc profundes. Un projecte similar, Escila i Caribdis, dels alumnes del Centro Valero de Saragossa, s’emporta el segon premi per una iniciativa que pretén facilitar la neteja del fons marí amb un dispositiu individual per a bussos i un contenidor col•lectiu de voluminosos.

La segona edició del “LIBERA Makers”, una iniciativa del projecte LIBERA de SEO/BirdLife, en aliança amb Ecoembres per fomentar la neteja del medi natural, ha comptat amb 20 finalistes d’innovadores propostes provinents dels centres de formació professional de tot l’Estat.