L’escola Roser Capdevila guanya un premi pel seu projecte basat en el mètode Montsessori

L’escola Roser Capdevila ha estat una de les 4 guanyadores del premi Acción Magistral que atorga el BBVA, dotat amb 4.000 euros. S’hi va presentar pel projecte de millora del benestar de l’aprenentatge, dels ambients externs a l’ambient enriquit de l’aula. I és que el centre educatiu, en funcionament des de fa 13 anys,  aplica el mètode pedagògic Montessori. Va començar l’any passat a primer i aquest curs ho estén a segon. Per a adaptar-se al nou mètode les mestres reben formació específica.

Amb el mètode Montsessori els alumnes no tenen horaris específics per cada assignatura. Tenen estones de vida d’aula i cadascun treballa el que creu que necessita. Això, segons les mestres de l’escola enforteix la personalitat de l’alumna.

En la seva categoria es van presentar 90 projectes. El BBVA va fer una primera selecció. La votació popular i el veredicte d’un jurat han acabat escollint els 4 projectes guanyadors. L’escola Roser Capdevila no és una escola Montessori sinó que adopta els seus principis i els adapta a la seva metodologia d’ensenyament.