L’Escola Roser Capdevila Cultura Popular A Les Escoles Adifolk I Diputació De Barcelona

El pati de l’Escola Roser Capdevila s’omple de cultura popular amb el ball de gitanes

L’Associació Ball de Gitanes de Terrassa impartirà un taller d’aquesta dansa a l’Escola Roser Capdevila del 21 al 28 de març. I és que aquest centre és un dels escollits per impartir un taller de cultura popular i tradicional gràcies a la col·laboració entre l’associació Adifolk i la Diputació de Barcelona.

Es vol apropar la cultura popular a l’alumnat de L’Escola Roser Capdevila. Es farà a través de la divulgació d’expressions festives com el pubillatge, els gegants, el ball de bastons o els falcons. És, doncs, un pas més en la difusió de les manifestacions artístiques de la cultura catalana d’arrel.

Els tallers consisteixen en diferents sessions d’iniciació. S’oferiran les nocions bàsiques de danses molt arrelades als municipis com el ball de gitanes de Terrassa, la bolangera i el rossinyol de Manresa o els balls de la festivitat de Sant Roc d’Arenys de Mar. 

També s’impartirà un taller sobre diferents estils de ball folk. Es parlarà doncs, des de la típica polca de l’ours, a un cercle circadià o el ball del rogle. A més de tallers de construcció de gegantons, i de construccions humanes dels Falcons o els hereus i pubilles.