L’Escola Salvador Vinyals no ha pogut obrir degut a un eixam d’abelles

L’Escola Salvador Vinyals, és un  dels 2 centres escolars  que no han pogut obrir les seves portes i ho faran dimarts, igual que L’ Espiga de Lleida.  L’escola terrassenca no ha pogut reprendre la seva activitat degut a que s’hi ha localitzat un eixam d’abelles, que ja ha estat retirat pels bombers.

La resta dels centres educatius dels territoris que aquest dilluns han entrat en Fase 2 de la desescalada han obert les seves portes per començar a oferir atenció educativa presencial, en els termes establerts pel Departament d’Educació. D’aquesta manera, han començat a fer atenció presencial 1413 centres públics d’educació infantil, primària i secundària (el 60% de tot Catalunya) i 566 centres concertats (el 80% de tot Catalunya), mentre que la resta ho va fer la setmana passada.

El curs 2019-2020, que acaba el 19 de juny, continua de manera telemàtica pel que fa a les classes lectives. El servei que s’ofereix a partir de la Fase 2 té caràcter voluntari. L’Educació infantil s’ha obert per atendre les necessitats de conciliació i educació primària per donar suport als alumnes de 6è en la finalització d’etapa i tancar l’acompanyament personalitzat del seu pas a secundària. Pel que fa a l’ESO i als ensenyaments postobligatoris, el retorn és pels alumnes que acaben etapa i obtenen titulació (4t d’ESO, proves lliures d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de CF i 2n d’ERE) o han de superar proves d’accés (PAU, CF, ERE).