Ilp Vedruna Vall Cinefòrum 3

L’Escola Vedruna Vall i EBC Terrassa organitzen un Cinefòrum sobre el consum responsable i sostenible

La Sala d’Actes de l’ESEIAAT ha estat aquest dimarts a la tarda l’escenari d’un Cinefòrum sobre consum conscient a l’escola, acte emmarcat dins el programa Terrassa Cooperativa i que organitzaven l’Escola Vedruna Vall i EBC Terrassa, amb la col·laboració de la Càtedra de Sostenibilitat de la UNESCO – UPC. Hi ha assistit una seixantena de persones, entre elles el regidor d’Economia Social, Josep Forn.

Durant la jornada s’ha projectat el documental “És la teva elecció”, que tracta sobre l’economia social sostenible i el consum conscient, a partir del projecte d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que l’Escola Vedruna Vall va engegar el 2018 sobre l’Etiquetatge Ètic i Intel·ligent entre els alumnes de 2o d’ESO. Una iniciativa conjunta entre tres docents del centre, Marc Ballestar, Esther Rodríguez i Olga Preixens, que va recollir 45 mil signatures presencials i que es va quedar a només cinc mil d’entrar en seu parlamentària.

Després de la projecció del documental, s’ha debatut diferents temàtiques sobre el consum conscient, ètic i responsable en una taula rodona en la qual hi ha participat diferents ponents. José Cámara, director d’Herva Films, que ha produït el documental; Bertrand Amaraggi, director i cofundador de El CoCo (comunitat de consumidors que fomenta el consum conscient); Benjamin Chartoire, responsable d’Espanya de C’est qui le Patron? (cooperativa de consumidors nascuda a França); Andy Morodo, professor de Pedagogia de la Universitat Autònoma de Barcelona; Ferran Civit, exdiputat per ERC al Parlament de Catalunya; i Ivet Batanero i Marta Bosch, alumnes del Vedruna Vall participants en la ILP.

La jornada ha finalitzat amb un torn de prec i preguntes entre els assistents, amb la voluntat política que la ILP sobre Etiquetatge Ètic i Intel·ligent es reprengui i estendre una xarxa interdisciplinar a les escoles per fomentar el consum conscient, responsable i sostenible des de la informació i la transparència dels productes.

[Font imatges: Escola Vedruna Vall]

Ilp Vedruna Vall Cinefòrum 2

Durant la jornada s’ha projectat el documental “És la teva elecció”

Ilp Vedruna Vall Cinefòrum 3

Una seixantena de persones han assistit a la jornada