L’Escola Vedruna Vall recull signatures per a la ILP de l’etiquetatge i traçabilitat de productes

Són els alumnes de secundària de l’Escola Vedruna Vall de Terrassa recollint signatures perquè una Iniciativa Legislativa Popular redactada per ells mateixos sigui debatuda al Parlament.

Aquesta i les altres 35 escoles Vedruna de Catalunya necessiten 50.000 signatures i tenen temps fins al mes de març per aconseguir-les.

Volen una llei de l’etiquetatge i la traçabilitat dels béns de consum (és a dir que el consumidor pugui saber amb total transparència l’origen, la qualitat, la producció i totes les dades de l’historial de qualsevol producte).

Diuen que en aquest món globalitzat en el que vivim i comprem és pràcticament impossible saber d’on prové un producte, qui l’ha fabricat i de quina manera. La tecnologia existeix, diuen, però la normativa encara no obliga les marques a donar tota aquesta informació. Per això, la volen canviar.

Fa dos anys, que els alumnes van començar a investigar aquest tema. Poc a poc, es van endinsar en les alternatives al sistema capitalista, és a dir, en el consum responsable, l’ètica i la transparència de les marques.

Van contactar amb una empresa de Sabadell que ha desenvolupat la tecnologia necessària per fer el seguiment de l’origen i evolució dels productes. Fins i tot van redactar el formulari que les empreses i les marques haurien d’omplir.

Si la iniciativa prospera, qualsevol consumidor passant el mòbil per sobre del xip de qualsevol producte en tindrà totes les dades.

La recollida de signatures s’ha fet aquest dissabte dins la 3a Fira d’Economia Social i Solidària. Els propers dies 1 i 11 de desembre també s’instal·laran parades al carrer per recollir-les. Tots els dies però, es recullen firmes a la mateixa escola.