L’escriptor Lluís Prats rep el prestigiós Premi Strega de literatura infantil

L’escriptor terrassenc Lluís Prats ha estat distingit amb el Premi Strega en el marc de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya per la novel·la ‘Hachiko, el gos que esperava’. Aquesta obra, que ja va guanyar el Premi Josep M. Folch i Torres d’Òmnium el 2014, narra com el professor Ueno recull un cadell per a la seva filla i aviat la relació entre el professor i l’Hachiko, el gos, esdevé especial.

Dotat amb 5.000 euros i atorgat en el marc de la 55a edició del certamen italià, el Premi Strega el concedeix un jurat format per lectors d’entre 6 i 15 anys procedents de 83 escoles de primària i secundària, dividits en dos grups segons l’edat de la categoria. En aquest cas, l’obra de Lluís Prats, editada per l’Editorial Galera, ha guanyat el premi de la categoria de 6 a 10 anys.

Nascut a Terrassa el 1966, Lluís Prats va estudiar Història de l’Art i Arqueologia a la UAB i a la UdG, i durant uns anys es va dedicar a la investigació i a la docència. Ha treballat com a mestre de primària i secundària, com a editor de libres d’art i com a productor de cinema a Los Angeles. A la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que acaba aquest divendres, hi han participat una quarantena d’editorials en representació de les lletres catalanes.