L’ESEIAAT celebra per avançat el Dia Internacional de la Dona en la Ciència

L’Escola Superior, d’Enginyers Industrials, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa, l’ESEIAAT, s’avança a la celebració de demà dissabte del «Dia Internacional de la Dona en la Ciència». Uns cinquanta nens de Cicle Mitjà de l’escola Ramon i Cajal han assistit aquest divendres a la conferència «L’Enginy (in)visible» impartida per la doctora Núria Salán. La professora universitària és una de les principals promotores per visibilitzar les dones que al llarg de la història han treballat en els camps de la ciència i la tecnologia.

L’11 de febrer se celebra a tot el món el «Dia Internacional de la Dona en la Ciència». Per això la Universitat terrassenca ha convidat als joves alumnes per escoltar a una de les dones més il·lustres en el camp científic i divulgatiu. Actualment la representació femenina en les enginyeries i carreres tècniques es troba en el 30 per cent. Una de les causes és la manca de referents i models per a les joves estudiants, una situació que es vol revertir amb conferències com les d’avui, a càrrec de personalitats com la doctora universitària.

Núria Salán és química i doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica. També és Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Salán ha estat reconeguda amb diferents premis per la seva trajectòria en el repte de visibilitzar el paper de la dona en la Ciència i la Tecnologia.