L’ESEIAAT crea i implanta un sistema propi de rastreig i localització per prevenir contagis Covid-19

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech ha creat un sistema de rastreig per tallar cadenes de contagis de la Covid-19 que poden fer servir els estudiants a l’aula amb el seu telèfon  mòbil.

El sistema, que s’anomena UPCTrack, ha estat desenvolupat pels serveis informàtics de la UPC a Terrassa, és d’ús voluntari i preserva la privacitat de les dades personals.

Per al seu funcionament, l’ESEIAAT ha marcat amb una etiqueta adhesiva amb codi QR les taules de les aules que acullen a un nombre més alta d’estudiants. Quan l’estudiant seu al seu lloc, ha d’escanejar amb el seu mòbil l’etiqueta de la seva taula. El codi QR enllaça a una pàgina web on l’estudiant s’identifica, de manera que el seu nom queda vinculat al lloc on ha assistit a la classe en una base de dades. El sistema permetrà localitzar fàcilment els companys i companyes que han estat més propers a l’estudiant en cas que hagi estat positiu de Covid-19 i, d’aquesta manera, tallar la cadena de contagis.