L’ESEIAAT desplegarà al 2021 i 2022 una intensa activitat internacional i institucional

Durant el proper any 2022, l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya•Barcelona Tech serà capital i organitzadora de diferents esdeveniments tecnològics d’abast internacional. Durant aquest any 2021 l’ESEIAAT és també seu i part activa de projectes transversals de recerca, acadèmics i empresarials envers la innovació, la generació i transferència de coneixement. Així, aquest centre de formació i recerca en enginyeria, un dels mes importants de l’Estat, atraurà a Terrassa més d’un miler d’investigadors, professionals, empresaris, científics, tècnics, professors i estudiants d’arreu del món.

La prestigiós Institute of Electrical and Electronics Engineer Society ha escollit l’ESEIAAT de la UPC com a seu i organitzadora del 2022 IEEE World Congres on Services, un dels congressos internacionals sobre computació i programació més importants del món.

L’any que ve l’Escola de Terrassa també serà una de les seus de la UPC del proper 4th Symposium on Space Educational Activities que organitza l’Agència Espacial Europea i que es celebrarà a l’abril, un fòrum per a estudiants universitaris, professionals que treballen en educació i altres joves professionals per presentar i discutir les seves experiències organitzant, executant o participant en activitats educatives relacionades amb l’espai.

En aquest mateix àmbit educatiu, l’ESEIAAT col•labora amb la Hackaton que organitza el projecte europeu Galactica, que conjuga la recerca i el desenvolupament en temàtiques pròpies de l’aeronàutica, el disseny tèxtil i la fabricació avançada.

Aquest proper juny, el centre participarà com a membre col•laborador a la Mobile Week a Terrassa, una iniciativa emmarcada dins el Mobile World Congress de Barcelona. Igualment, durant aquest 2021 l’ESEIAAT és una de les seus i participa com a membre actiu d’Emergent Looming Factory.

En l’àmbit de la indústria 4.0, l’escola és també part activa de la Xarxa Fourth Industrial Revolution, que agrupa als actors més importants de la investigació i el desenvolupament en l’àmbit de la Indústria 4.0 de Catalunya. En aquest sentit, l’ESEIAAT és promotora del Digital Impulse Hub, una iniciativa de la Cambra de Terrassa.

I, finalment, continuant amb la voluntat de posicionar-se com a referent de la formació en l’enginyeria del segle XXI, el centre desenvoluparà i omplirà de contingut la recent estrenada Càtedra d’Empresa ‘Hub d’Innovació en fabricació digital HP-UPC’, que es va presentar a finals de l’any 2020.