L’ESEIAAT inaugura l’Aula ABB, equipada per aquesta empresa amb tecnologia d’última generació

La relació que mantenen des de fa dècades la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa i l’empresa ABB (multinacional líder en enginyeria elèctrica i automoció) s’ha formalitzat aquest dijous amb la signatura d’un conveni i la inauguració de l’anomenada Aula ABB.

Aquest laboratori de màquines elèctriques de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa s’ha format amb la donació per part de l’empresa de més de 100 equipis i dispositius valorats en 150.000 euros. Són motors, convertidors de freqüència, quadres de control digitalitzats, bancades de simulació d’una turbina eòlica o dispositius per simular el seguiment de plaques solars fotovoltaiques. D’aquesta manera, els futurs enginyers estaran formats en les últimes tecnologies de màxima eficiència i en les energies renovables i sostenibles i preparats per formar part de la multinacional.

La col·laboració empresa-universitat es referma encara més perquè a la donació i al conveni se suma la relació de les dues parts en temes de formació i pràctiques de l’alumnat.

Per aquest laboratori passaran uns 700 estudiants d’enginyeria, de totes les especialitats, cada any. El grau d’inserció laboral d’aquests professionals és pràcticament del 100% (entre el 94 i el 95% d’ells ja tenen feina quan acaben la carrera).

L’assignatura pendent són les noies: aquest curs s’han matriculat 4 per cursar l’especialitat d’enginyeria electrònica (3 més que l’any passat).