L’Església Unida organitza un concert per conscienciar sobre l’Asperger

El proper dissabte 17 de febrer a les 19,00 tindrà lloc a l’Auditori de l’Església Evangèlica Unida de Terrassa un concert gratuït que vol servir com a acte de conscienciació sobre la Síndrome d’Asperger. La vetllada l’organitza la mateixa Església Unida i compta amb la col·laboració de la Fundació Friends – Asperger i l’associació cultural Univers Àgatha Autisme.

Durant el concert hi intervindràn la psicopedagoga Raquel Montllor i la biotecnòloga Rosa del Hoyo. Totes dues tenen la Síndrome d’Asperger i són el testimoni d’un trastorn poc conegut i carregat de mites. El concert comptarà amb la participació desinteressada dels músics i grups Another Way (neo-soul), The Gourmets (gospel i soul), Max Tyler & the Hot Saddles Band (country), Gemma Pueyo (gospel), la coral de l’INS Torre del Palau i de les poetes Yolanda Gelices i Gabriel Maria Pérez.

La Síndrome d’Asperger s’inclou dins de l’ampli Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i es caracteritza per dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal, juntament amb la presència d’interessos restringits i alguns patrons de conducta repetitius. No sol anar acompanyat de discapacitat intel·lectual. L’objectiu de l’acte és donar a conèixer l’Asperger i fer entendre que és una característica més vinculada a moltes persones.