Ple

L’esperit nadalenc arriba al Ple i aprova cinc propostes de diferents grups

El Ple s’encomana de l’esperit nadalenc i aprova per unanimitat amb algun matís, les cinc propostes de resolució presentades pels diferents grups. Ciutadans ha vist com el Govern acceptava reunir-se amb entitats del sector per construir un Parc de Seguretat Vial i formar, sobretot a joves però també obert a tothom, en l’ús del patinet. D’aquesta manera consideren que es millorarà la seguretat en places i carrers de la ciutat.

El grup taronja també ha vist com l’Ajuntament acceptava instar als clubs esportius a evitar fitxatges d’equips sencers, especialment en les categories inferiors del món del futbol. Una pràctica utilitzada per algunes persones que l’Ajuntament ha considerat abusiva deslleial i antiesportiva. Per la seva banda Junts per Terrassa ha aconseguit tirar endavant dignificar la plaça dels Drets Humans i en el pròxim aniversari de la declaració mundial, el 10 de desembre, s’hi faran, a la plataforma de davant la Casa Baumann, diverses accions divulgatives d’acord amb la importància amb el nom que porta.

L’altra proposta de Junts és instar l’Estat espanyol perquè en les pròximes eleccions municipals, reguli un procediment específic perquè les persones cegues pugin exercir el dret a vot, amb el secret i l’autonomia garantides. Una fórmula per preservar el secret del sufragi universal sense haver de confiar en una altre persona, ja sigui amb la distribució d’un kit específic o d’altres procediments. Finalment el Ple ha aprovat per unanimitat l’augment per al 2023 de les tarifes dels taxis de Terrassa. Els taxistes apujaran un 5,51 per cent de mitjana els preus dels seus serveis, unes 0,2 dècimes per sota del què recomana la Comissió de Preus de Catalunya. Un dictàmen que ha entrat per la via de proposta de resolució per poder complir amb els terminis.