L’esplai Farfalla s’afegeix a la campanya ‘Deslocalitzades’ per reivindicar un local digne

L’associació d’Esplais Catalans (ESPLAC) ha impulsat la campanya “Deslocalitzades”. Es tracta d’una reivindicació que comparteixen molts esplais del país per tal d’exigir a les administracions unes instal·lacions dignes per a poder donar el millor servei possible als nens i nenes que hi assisteixen habitualment.

Segons explica Esplac, 1 de cada 10 dels seus esplais no té local i més del 65% dels locals que actualment ocupen no compleixen amb moltes de les necessitats sanitàries o de seguretat per desenvolupar la seva tasca pedagògica i educativa amb la regularitat i les condicions adequades.

Un d’aquests casos el l’Esplai de Terrassa Farfalla, del barri de Sant Llorenç, que veu com el projecte creix en nombre de voluntaris i infants, però que les instal·lacions no van de la mà d’aquesta evolució. L’estat del mobiliari comença a preocupar als monitors que exigeixen més atenció.

Una lluita que segueix en peu després de 8 anys i que preveu mobilitzar esplais i d’altres entitats de lleure en una manifestació unitària el proper 6 de maig per a reclamar locals públics dignes per a la pràctica normal dels esplais.