L’Esplai La Fábrica de Can Tusell, un dels quatre casals que l’Ajuntament ofereix a l’agost

Jocs de tota mena, divertides activitats de lleure, reforç educatiu i un bon àpat. Són la base dels casals d’agost que des de fa 6 anys ofereix l’Ajuntament de Terrassa dins un programa social que garanteix les necessitats alimentàries i incidint en l’acció socioeducativa de prop de dos-cents infants de famílies amb pocs recursos econòmics. I és que des de l’1 d’agost i fins al dia 31 es desenvolupen 4 casals amb una oferta total de 190 places, 140 de les quals cobertes per infants derivats pels serveis socials municipals. Les 50 restants es van obrir a la tota la ciutadania per tal de potenciar la inclusió i tenir espais de lleure normalitzadors i més integradors.

L’Esplai La Fábrica de Can Tusell és un dels 4 centres on tenen lloc els casals d’estiu. Aquí hi fan activitats de 9 del matí a 3 de la tarda 50 infants, 40 dels quals derivats pels serveis socials; la majoria viuen als districtes 5 i 6. La resta de barris de la ciutat estan coberts pels casals que organitzen les entitats de l’esplai Can Parellada, l’esplai INSOC Guadalhorce i el Grup de Colònies de Ca n’Anglada. La seva implicació al projecte hi aporta un valor afegit gràcies al seu coneixement de l’entorn i el territori i a la seva experiència en l’educació en valors.

Si bé tocava piscina, el mal temps dels matí els ha jugat una mala passada. Amb tot, monitors, monitores i els nois i noies (d’entre 5 i 15 anys) ràpidament han trobat alternatives divertides i interessants per acabar de passar el matí.