L’esponjament de Ca n’Anglada enfila la tercera i darrera fase

El projecte d’esponjament de Ca n’Anglada enfila la seva tercera i darrera fase. Aquest dilluns Generalitat i Ajuntament han signat el conveni que ho ha de fer possible.

Aquest darrer tram d’obres preveu l’expropiació i l’enderroc dels últims quatre blocs i els treballs de reurbanització de la zona. Els habitatges afectats són 80 i suposa el reallotjament de 36 famílies. Com en les anteriors fases, se n’encarregarà cas per cas l’Oficina Municipal de l’esponjament de Ca n’Anglada.

La inversió prevista és de 7,5 milions d’euros. La primera part d’aquesta fase s’executarà entre aquest any i el que ve. La segona es perllongarà fins el 2019.

Des que van començar les obres, tres edificis ja han anat a terra. Dos més estan en fase d’execució i s’enderrocaran a finals del mes de juny. Un cop acabat tot el projecte urbanístic 9 blocs de pisos n’hauran resultat afectats, amb 184 habitatges, i s’hauran reallotjat 90 famílies. El consistori té previst posar en marxa un procés participatiu per decidir els usos dels espais alliberats. La inversió total feta al nord del barri arribarà gairebé als 17 milions d’euros, finançats al 50% entre l’administració local i la catalana.

Per cert que l’ajuntament ha reclamat a la Generalitat una comissió per estudiar la rehabilitació i les ocupacions que es donen  la zona, en el marc de la Llei 4/2016 de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial.