L’esport escolar busca guanyar la partida a la pandèmia i recuperar la normalitat aquest curs

Després de dos cursos marcats per la pandèmia i la molt baixa participació, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT) arrenca amb cert optimisme els diferents programes d’activitats per aquest 2021-2022. El dissabte 23 es dona el tret de sortida als Jocs Esportius d’Equip, que està tenint, per part dels centres docents, una demanda similar a la situació prepandèmica.

Aquest dijous els responsables del Consell Esportiu han presentat el programa dels Jocs, amb una àmplia oferta d’activitats tant esportives com formatives, però han criticat també la gestió que ha fet la Generalitat de Catalunya de l’esport escolar durant la crisi sanitària, especialment el curs passat. Creuen que hi ha hagut una discriminació respecte l’esport federat, fins el punt de posar en perill la supervivència del Consell.

A tot això s’ha d’afegir que l’administració autonòmica té un deute del 120% amb el CEVOT en les subvencions del dos darrers cursos i no es preveu que el panorama millori en el present curs, on ni tan sols s’ha obert la convocatòria d’ajudes.

Per recuperar els nivells de pràctica esportiva i incrementar els recursos propis, el Consell Esportiu introdueix moltes novetats en el seu programa. Inclou noves modalitats, com l’hoquei al pati, el futbol sala per a persones amb capacitat diverses o l’esquaix, es reprèn l’esport popular i es mantenen els programes “Cuida’t +60″ i “Mou-te” que tant èxit està tenint entre la gent gran.

A més, s’augmenta els plans de formació esportiva, també a l’alumnat, amb un conveni amb Creu Roja per l’aprenentatge de les tècniques de primers auxilis en horari lectiu.

El titular d’Esports i president del CEVOT, Miguel Ángel Moreno, s’ha mostrat crític amb el programa d’ajudes de la Generalitat