L’esport escolar, en risc de no començar el proper curs pels impagaments de la Generalitat

L’esport escolar està en risc de no engegar el proper curs. Els 43 Consells Esportius de Catalunya (UCEC), entre ells el del Vallès Occidental Terrassa (CEVOT), han emès un comunicat per abordar la preocupant situació per la falta de finançament i pels endarreriments en els pagaments de la Generalitat de Catalunya. Una situació que no és nova, però que s’ha agreujat perquè afecten els tres últims exercicis.

Els endarreriments dels programes esportius del Consell Català han col·locats els gestors de l’esport escolar en una situació límit. No només per assumir les despeses necessàries per a l’organització de les competicions i activitats esportives, sinó per cobrir les nòmines dels més de 1.500 tècnics i els impostos en Seguretat Social. En el cas del CEVOT, els impagaments en subvencions ascendeixen a 300 mil euros, 225 mil en aquest darrer curs.

Campus Cevot Estiu 2

Els 1.500 tècnics dels Consells Esportius de Catalunya poden tenir dificultats en cobrar les seves nòmines

Aquesta falta de finançament compromet seriosament l’accés i la pràctica de l’esport als més de 200 mil infants i joves en edat escolar a tot Catalunya, uns 18 mil practicants anuals a Terrassa i la seva demarcació, amb les conseqüències que se’n deriven: privar-se dels beneficis físics i saludables de l’esport i de la promoció de valors com l’esforç, el treball en equip i la disciplina.

Per això els Consells Esportius reclamen una solució urgent al Consell Català i la Generalitat, competents per garantir el funcionament continuat de la pràctica esportiva escolar i evitar així danys irreparables que puguin afectar l’inici de la nova temporada al setembre.

El CEVOT, el tercer amb més practicants a Catalunya, ha hagut de sol·licitar una pòlissa de crèdit per pagar deutes i els sous dels seus vint treballadors. A més, no descarta demanar una aportació econòmica als ajuntaments que integren l’entitat i que les famílies hagin de gratar-se més la butxaca per cobrir el que costa la pràctica esportiva dels seus fills.