L’esport escolar recupera els nivells de participació d’abans de la pandèmia

Els Jocs Esportius Escolars arrenquen el nou curs en plena forma, amb la principal missió de fomentar la pràctica de l’esport entre els més joves. Després de dos anys afectats per la pandèmia, el Consell Esportiu preveu recuperar unes dades de participació semblants a les del 2019, amb més de 20.000 inscripcions.

Com a novetats, aquest any s’han creat convocatòries i trobades no competitives per iniciar-se en esports com l’handbol, el bàsquet, el futbol sala, el patinatge o la gimnàstiques artística i rítmica. A més, s’ha consolidat la lliga de futbol sala per a persones amb capacitats diverses i s’han iniciat les trobades de bàsquet 3×3. Tot plegat per gaudir de l’exercici físic i fomentar els valors de l’esport.

A part de les competicions escolars, el Consell Esportiu organitzarà també una sèrie de jornades als centres educatius que serviran per promocionar fina a 26 modalitats de caràcter més minoritari. El pressupost d’aquest any és de gairebé 600.000 euros, dels quals la tercera part ha estat aportada per l’Ajuntament.

Una altra proposta interessant és la del programa Esport Popular, adreçat a tota la ciutadania. Promou iniciatives com les lligues per a adults de voleibol o bàsquet, l’esport en família, el programa Cuida’t+60 o l’organització de les curses de Festa Major i Vicente Ferrer. El Consell Esportiu també ha anunciat la convocatòria dels primers Premis Nico Villar als valors esportius.