L’esport local es prepara per a un futur incert derivat de les seqüeles econòmiques de la pandèmia

L’alarma sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 ha deixat l’esport local en una situació preocupant, amb pèrdua de massa social i conseqüentment també d’ingressos per a molts clubs, que van deixar de cobrar quotes i que se’ls presenta un horitzó ple d’incerteses pels possibles rebrots que tornin a aturar l’activitat esportiva.

A l’espera de concretar les ajudes per part de les administracions supramunicipals, aquest dijous a la tarda s’ha celebrat una nova reunió del Consell Municipal d’Esports. S’ha fet a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa, en una proposta per part del Servei d’Esports de l’Ajuntament perquè aquestes trobades siguin itinerants pel teixit esportiu de la ciutat.

Després de guardar un minut de silenci en memòria de Ramon Tejedor, president del Terrassa Ciclisme Club i membre del Consell, toca plasmar sobre el paper el treball realitzat durant aquests mesos de confinament. En l’ordre del dia, propostes d’un Pla de Xoc que afronti les emergències causades per la Covid-19. Entre elles la reactivació d’un Pla Director de l’Esport ressentit econòmicament, però amb la voluntat de seguir apostant per l’esport femení i la promoció de l’activitat física. També un pla logístic i d’assessorament als clubs davant la Covid-19.

Tot i la situació econòmica, durant el Consell es va ratificar l’aposta de Terrassa per seguir organitzant el Mundial femení d’hoquei del 2022, però rebaixant els costos previstos inicialment. També segueix endavant la candidatura a Ciutat Europea de l’Esport del 2021. De fet hi ha previst que al setembre visiti Terrassa una delegació de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport.