Santi Deó

L’Estadi Municipal Martí Colomer acollirà al juliol el Torneig Centenari de la RFEH

L’Ajuntament de València ha estat aquest dijous l’escenari de la presentació dels actes del Centenari de la Federació Espanyola de Hockey (RFEH) que es desenvoluparan al llarg del 2023. La vicepresidenta de l’ens federatiu i campiona olímpica a Barcelona 92, Mercedes Coghen, ha estat l’encarregada de fer públic les diferents accions per celebrar aquesta efemèride, així com el seu logo.

Cada comunitat autònoma estarà representada al llarg de la programació del Centenari i Terrassa ha estat l’escollida per fer-ho per Catalunya. La ciutat acollirà un dels esdeveniments esportius internacionals més importants, el Torneig Centenari. Serà entre el 25 i el 30 de juliol a l’Estadi Municipal Martí Colomer, fruit de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament i la RFEH per potenciar aquest equipament amb competicions de primer nivell internacional.

Les dues seleccions espanyoles s’enfrontaran amb combinats de tot el món en un torneig que serà un bon test de cara al Campionat d’Europa que es jugarà a Mönchengladbach pocs dies després i en el qual el guanyador aconseguirà el bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024.  A Terrassa les RedSticks es veuran les cares amb Anglaterra, Índia i Sud-àfrica, mentre que els RedSticks faran el mateix davant Països Baixos, Índia i Anglaterra.

Per la ciutat també passarà el Tour del Centenari, per donar a conèixer el segle de vida d’aquest esport i reconèixer aquelles persones que han desenvolupat i i ha expandit l’hoquei herba per tot el món. La data escollida serà el 28 de juliol. Cada ciutat comptarà amb un embaixador/a i el representant català serà Jorge Alcover.

Santi Deó 2

Santi Deó, president de la RFEH, durant la presentació d’aquest dijous (Font imatge: RFEH)

Un altre dels projectes de la RFEH és la posada en marxa d’una pàgina web dedicada a la història de l’hoquei espanyol en aquest primer segle de vida, que generarà una comunitat al voltant d’aquest esport amb diferents formats digitals. Una altra actuació serà l’emissió d’un cupó de l’ONCE, que portarà la imatge del Centenari i que correspondrà al sorteig del proper 30 de gener. Correos emetrà també un segell commemoratiu.