Xavi Hernández: “La renovació amb el Barça no va de diners ni d’anys”

Feia molts anys que Xavi Hernández no apareixia públicament en un acte en la seva ciutat natal. Ha estat aquest dimarts a la tarda quan l’entrenador del FC Barcelona s’ha deixat veure per Terrassa per participar en la taula rodona “Terrassa al món“, el primer acte oficial celebrat a la Casa de l’Esport. Abans, però, ha visitat l’antic Ajuntament un cop s’han acabat les obres de remodelació.

Xavi ha estat acompanyat per un reguitzell d’esportistes internacionals que passegen el nom de la ciutat pel món com la waterpolista del CN Terrassa Pili Peña, el també nedador del CN Terrassa César Castro, la jugadora d’hoquei herba de l’Atlètic Terrassa Clara Barba, l’aixecadora del Club de Peses Terrassa Montse Alcoba, la futbolista del Levante Las Planas, Natàlia Escot i l’exfutbolista i actual director de la selecció espanyola absoluta de futbol, Albert Luque. També hi ha intervingut l’alcalde, Jordi Ballart, i el president de la Fundació Catalana de l’Esport, Pere Sust.

L’antic saló de plens del que va ser en el seu dia l’Ajuntament de Terrassa s’ha quedat petit per una taula rodona conduïda pels periodistes Josep Cadalso i Carme Barceló, que ha aixecat una gran expectació mediàtica i en el qual no ha faltat gran part de la família esportiva egarenca. Tampoc els pares de Xavi Hernández i la seva dona. Els ponents han reflexionat al voltant de la pràctica esportiva a la nostra ciutat i l’estreta i històrica vinculació existent entre Terrassa i l’esport.

El lligam de Xavi Hernández amb Terrassa i l’actualitat de la primera plantilla del FC Barcelona han centrat la intervenció de l’egarenc, que no ha defugit cap de les preguntes formulades pels conductors de l’acte. Sobre la seva renovació, una opció que el president del Barça Joan Laporta havia fet públic hores abans, el tècnic blaugrana ha estat clar. “Jo estaria tota la vida al Barça, tot i que hi ha moments que no compensen ser entrenador del Barça. De fet els pitjors moments de la meva vida han estat com a entrenador del Barça. El president és un amic, un valent i sempre va de cara. Hi ha confiança, però primer han de venir els resultats i després ja es veurà. La renovació no va de diners ni d’anys. Quan no pugui transmetre als jugadors el que sento, me n’aniré cap a casa”. El contracte de Xavi és amb el Barça és fins el juny de 2024.

Xavi Hernández també ha volgut agrair el suport que sempre ha rebut de la seva ciutat. “Terrassa és la meva vida. És un orgull sentir-se terrassenc. Segueixo el Terrassa FC i l’esport de la ciutat, perquè són les meves arrels”. En el mateix sentit s’ha expressat l’alcalde Jordi Ballart, quan ha assenyalat que “ets el terrassenc més universal, però mai oblides les teves arrels”.