Premi Bonaplata Ccvoc 2021

L’estudi del patrimoni industrial del Vallès Occidental rep un dels Premis Bonaplata

El Consell Comarcal ha estat guardonat amb un dels Premis Bonaplata. Concretament ha rebut el guardó en la categoria d’Estudis pel treball del patrimoni industrial. Per tant, els guardons  tenen com a objectiu premiar a persones i institucions que han dut a terme accions per valorar el patrimoni industrial. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància d’aquest, testimoni de la nostra història.  Aquesta setmana, la gerent del Consell, Núria Carrés, ha recollit el guardó acompanyada de Jordi Morros d’Ondarra Arquitectura SLP.

Premi Bonaplata Ccvoc 2021

La gerent del Consell Comarcal va recollir el Premi Bonaplata. Font imatge: Consell Comarcal

Els Premis estan promoguts per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia de Catalunya.Aquest any han arribat a la seva 29ena edició.  El Premi en la categoria d’Estudis dels Premis Bonaplata està promogut per la Fundació Caixa d’Enginyers. Té un jurat específic, format per persones destacades del món científic, tècnic i cultural.

Nou projecte comarcal de turisme industrial

El Vallès Occidental ha iniciat una línia de treball per impulsar el turisme industrial a la comarca i poder posicionar i singularitzar l’oferta davant altres destinacions competidores. La comarca disposa d’un important patrimoni industrial, com a centre de la producció llanera a Espanya al segle XIX. La nova línia de treball complementa, emmarca i amplia l’oferta turística de la destinació. Especialment l’oferta vinculada al Turisme de Proximitat, un dels eixos de treball prioritaris del Consell Comarcal.

La voluntat del Consell Comarcal és articular una oferta conjunta de turisme industrial a la comarca, que inclogui tant els recursos patrimonials com la industria en actiu).

Per tot plegat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, des del Consell Comarcal s’ha elaborat una diagnosi. Convertint-se així, en el punt de partida, per fixar les bases per a generar una proposta turística genuïna, amb base i contingut històric. Dins d’aquesta diagnosis s’ha inventariat els recursos vinculats al patrimoni industrial i s’han  cercat exemples de bones practiques arreu d’Europa. S’han identificat més de 450 recursos de turisme industrial distribuïts en els municipis de la comarca.