El Campionat d’Europa Absolut d’hoquei herba s’avança al juny del 2021

La Federació Europa de Hockey (EHF) ha decidit avançar al juny del 2021 el Campionat d’Europa Absolut tant masculí com femení. A finals de març l’ens federatiu va programar la cita continental per a l’agost de l’any vinent, però el posterior trasllat dels Jocs Olímpics de Tòquio ha obligat a canviar les dates. Finalment l’Europeu, que manté la seu d’Amsterdam, es disputarà del 4 al 13 de juny, convertint-se així en un bon test per a les seleccions europees de cara als Jocs.

La presidenta de l’EHF, Marijke Fleuren, assenyala que “tan bon punt es van programar les dates olímpiques, havíem de mirar dates alternatives per als Campionats d’Europa. Són un classificador de la Copa del Món i no creiem que el fet d’acollir-lo després d’uns Jocs Olímpics sugui prudent o just per als nostres esportistes”.

La máxima cita europea tindrà doble representació espanyola, amb les seleccions masculina i femenina, totes dues amb un clar accent egarenc. Els RedSticks, enquadrats al grup “A”, tindran com a rivals el vigent campió, Bélgica, Anglaterra i Rússia. El combinat femení, també al grup “A”, es veurà les cares amb les amfitriones, Irlanda i Escòcia.