L’exalcalde Domènec Jofresa es retroba amb la seva pubilla del Ball de Plaça 46 anys després

A l’abril un equip de Canal Terrassa va entrevistar l’exalcalde de la trancisió, Domènec Jofresa, arran dels 45 anys de les eleccions del 79. Comentant fotografies de l’època en va sortir una del Ball de Plaça i Jofresa va lamentar en veu alta que no havia sabut mai més res de la pubilla amb qui havia ballat.

46 anys després d’aquella fotografia, i gràcies a la televisió municipal, Domènec Jofresa es retroba amb la Pubilla del Ball de Plaça del 78, l’únic que va ballar com a alcalde.

Ella és l’Elvira Molina, que aleshores tenia 19 anys. Ara en té 65 i ja no té cap vinculació amb l’Esbart Egarenc. La seva parella és un altre exdansaire que també va ballar a la plaça Vella aquell dia.

Ball de Plaça, 2 de juliol de 1978. L’alcalde de la trancisió, Domènec Jofresa i la pubilla, Elvira Molina, dansaire de l’Esbart Egarenc (Foto: Arxiu Municipal de Terrassa/autor desconegut)

Elvira Molina i l’exalcalde Domènec Jofresa recreen el Ball de Plaça de 1978, just 46 anys després

La Festa Major de 1978, organitzada pel poble

En plena transició, la Festa Major del 78 la va organitzar una comissió popular i l’Ajuntament hi va tenir poc paper.

Aquell 1978 va fer el pregó Maria Dolors Duocastella. Entre la quarantena d’actes, missa i Ball de Plaça, revetlla, sarsueles, sardanes i danses populars catalanes, teatre, concursos de pesca, pintura, petanca i ciclisme i mitja dotzena d’exposicions artístiques. El colofó el posava una actuació de La Trinca al Teatre Principal.

Notícia relacionada: