L’experiència del donant és l’eix de la Marató de Donació de Sang 2018

Terrassa se suma, un any més, a la 5a edició de la Marató de Donació de Sang, abans coneguda com a 2.0. Se celebra del 12 al 19 de gener, després d’unes Festes de Nadal en què les donacions s’han reduït un 25%. L’epidèmia de la grip també ha contribuït a la reducció dels estocs perquè el virus impedeix donar sang durant uns 15 dies.

Amb aquesta campanya s’espera remuntar les reserves que es troben sota mínims. De fet, els hospitals només en tenen reserves per 6 dies. També es pretén implicar institucions, entitats i personalitats i sensibilitzar la ciutadania en general sobre la necessitat de fer aquest gest solidari i altruista.

El lema d’aquest any és “La superexperiència de donar sang. Molt més del que dones” i la imatge de la campanya simula les caixes de regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys.

Com a novetats, aquest any els donants podran participar en una enquesta de satisfacció i rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient.

A més, les instal•lacions del Banc de Sang i Teixits de Mútua estaran obertes tots els dies laborables de 9 del matí a 8 de la tarda i, aquesta vegada també dissabte al matí, de 10 a 2.

En la passada edició gairebé es va arribar a les 600 donacions a la nostra ciutat. A tot Catalunya, prop de 12.000.

Una altra manera de col•laborar és difonent la campanya a través de les xarxes.