L’exposició dels 40 anys de Ràdio Arrels, tret de sortida al retrobament entre Terrassa i Els Banys

Des d’aquest divendres es pot visitar a la Biblioteca Central de Terrassa una exposició sobre els 40 anys de l’emissora nord-catalana Ràdio Arrels. És la primera vegada que aquesta mostra trepitja el Principat. Sota el títol “40 anys d’Arrels, 40 anys d’un país”, l’exposició repassa any per any els fets més destacats que ha explicat l’emissora al llarg d’aquestes quatre dècades, mostrant així l’evolució de la realitat nord-catalana. Al llarg de deu plafons, els visitants poden utilitzar els codis QR per escoltar els àudios relacionats amb Ràdio Arrels.

L’exposició forma part dels actes amb els quals Terrassa per la Independència vol agrair l’hospitalitat rebuda a Els Banys. Mig miler de terrassencs va desplaçar-se el 19 de febrer a aquesta localitat del Vallespir en l’anomenada Trobada per la Llibertat que va significar el retrobament amb Lluís Puig des que es va exiliar. La comitiva egarenca es va sentir molt acollida i va convidar a Terrassa l’alcaldessa d’Els Banys.

Aquesta visita es produirà divendres i dissabte de la setmana vinent, que és precisament fins quan es podrà visitar l’exposició de Ràdio Arrels. L’alcaldessa d’Els Banys, Maria Costa, i un dels fundadors de Ràdio Arrels, Pere Manzanares, pronunciaran una conferència a la mateixa Biblioteca Central el divendres dia 6, on també intervindrà l’ex conseller Lluís Puig de manera telemàtica. Dissabte dia 7, la comitiva nord-catalana visitarà la Fira Modernista i participarà en una edició especial dels Cants per la Llibertat a la plaça de Mossèn Homs.