L’exposició “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” arriba al Castell Cartoixa

Dins els actes de l’Any europeu del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament de Terrassa i el Museu de Terrassa han inaugurat aquest dimecres l’exposició itinerant: “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” i es podrà visitar al Castell Cartoixa de Vallparadís  entre l’11 d’abril i el 6 de maig.

L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos informatius sobre la història i l’evolució de la Seu, des dels seus orígens a l’època ibèrica i romana, passant pel romànic, el gòtic i el modern fins a arribar a l’actualitat. D’aquesta manera, es vol posar en valor la importància d’aquest element arquitectònic i patrimonial tan singular i representatiu de Catalunya i d’Europa.

La mostra arriba a la ciutat després del seu pas per la Delegació de Govern de la Generalitat de Catalunya a Brussel·les on, entre el 4 de desembre de 2017 i fins al 29 de març de 2018, la van visitar més de 300 persones.

L’exposició també passarà per la Casa Alegre de Sagrera entre el 9 i 27 de maig; a la Seu d’Ègara entre l’1 de juny i el 4 de juliol i a la seu de la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) entre el 6 i el 27 de juliol. Posteriorment, la mostra continuarà passant per altres espais de la ciutat.

“Els tresors de la Seu d’Ègara” facilita una aproximació al conjunt arquitectònic des de diversos àmbits com l’arquitectura o la pintura, explicant de forma divulgativa les diferents troballes vinculades, primer, amb els seus orígens i, després, amb el conjunt episcopal de la Seu d’Ègara.