L’exposició “Famílies Trans. Construccions identitàries” es visibilitza al Club Natació

El Club Natació Terrassa acull l’exposició «Famílies Trans. Construccions identitàries», una mostra de retrats familiars on algun dels seus membres és una persona socialitzada en el gènere sentit, i que difereix del gènere assignat al néixer. Es tracta d’una col·lecció de retrats d’unes 30 famílies, cinc de les quals de Terrassa, amb petits comentaris afegits sobre una situació inèdita fins ara al retrat sociològic de la ciutat, nens i nenes que lliurement escullen el gènere amb el qual s’identifiquen.

La mostra està repartida entre el saló social del Club Natació i en dos passadissos dels vestidors, en les instal·lacions de l’Avinguda Abad Marcet, i s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional per la Despatologització Trans. Aquest és el segon projecte que la fotògrafa i activista trans porta a la ciutat.

El primer va ser una exposició amb edició de llibre inclòs a la Biblioteca Central, sobre el trànsit físic que viuen les persones que canvien de sexe. L’exposició d’ara per la qual s’han retratat més d’un centenar de persones, és una forma de visibilitzar aquestes casos i el seu entorn, amb els sentiments, contradiccions i dubtes que comporten. «Famílies Trans. Construccions identitàries» es podrà veure fins a finals de novembre.