L’exposició «Mestres d’aixa de butxaca» desembarcarà al MNACTEC amb motiu de la 6a Setmana de Jocs al Carrer

La 6a Setmana de Jocs al Carrer tindrà com a principal novetat una gran exposició de vaixells de joguina al MNACTEC. A més de les activitats al Vapor Ventalló, l’esdeveniment ja acostumava a comptar amb una exposició als Amics de les Arts: aquesta es mantindrà, enguany dedicada als jocs africans de mancala, però se li afegirà «Mestres d’aixa de butxaca», una mostra del Museu Marítim de Barcelona actualment en itinerància per Catalunya. Els organitzadors de la Setmana de Jocs al Carrer, les entitats Terrassenca de jocs VADEJOC i VET AQUÍ QUE, han escollit el MNACTEC perquè és un espai que podrà acollir l’exposició durant dos mesos, fins a mitjans de novembre. Fins llavors també s’hi celebraran activitats paral·leles que en certa manera allargaran la Setmana de Jocs al Carrer.

L’exposició «Mestres d’aixa de butxaca» encara està pendent d’anunciar la data d’inauguració, mentre que l’exposició sobre els jocs de mancala als Amics de les Arts serà del 3 al 18 de setembre. Més enllà de les exposicions, les activitats de la Setmana de Jocs al Carrer es faran a la plaça del Vapor Ventalló del 5 al 9 de setembre, però començaran mitja hora més tard que en edicions anteriors i aniran de les 17.30 h a les 20 h. El motiu és l’avançament de l’inici del curs escolar, un fet inèdit que les entitats organitzadores desconeixen si afectarà en l’assistència.

L’Ajuntament hi dona suport i defensa que són unes activitats més necessàries i esperades que mai per les famílies.

Per primera vegada, aquesta 6a Setmana de Jocs al Carrer ha comptat amb un acte de presentació. S’ha fet aquest dimecres a la tarda a la seu del Centre Excursionista de Terrassa.