L’exposició ‘Viatge a Tatinutropo’ mostra la situació de les persones refugiades

La mostra itinerant VIATGE A TATINUTROPO, per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat, s’ha renovat amb la finalitat d’incorporar la realitat que viuen les persones refugiades als països d’origen, durant el trànsit migratori i quan arriben a un nou territori. L’exposició es podrà veure als municipis de la comarca i els visitants podran posar-se al lloc de les persones que inicien un procés migratori. S’inclourà a la Guia d’Activitats Educatives del curs 2021-22.

La mostra té ara un format més àgil, accessible i fàcilment transportable per exposar a espais de dimensions més reduïdes com entrades de centres educatius i equipaments municipals.

En motiu del 20 de juny, Dia Internacional de Refugi, des del Consell Comarcal es recorda que la guerra, la persecució, les amenaces i també el canvi climàtic estan forçant a què, en diferents llocs del món, s’estiguin produint moviments de persones, o fins i tot poblacions senceres, a la cerca d’asil i refugi. Camins sovint molt durs per aconseguir el dret a una vida digna, justa i lliure.

El públic destinatari de la mostra és l’alumnat i el professorat de centres educatius de la comarca, així com la ciutadania que utilitza els equipaments municipals. Es complementa amb jocs interactius i compta amb materials didàctics dirigits a professorat.