L’expresident Quim Torra fa una crida a no canviar de llengua per a evitar el declivi del català

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, alerta del declivi en l’ús de la llengua catalana i fa una crida als terrassencs a fer-la servir en tot moment del dia a dia. Torra fet una xerrada a l’Aula Magna de la Factoria Cultural, plena a vessar, convidat per Òmnium i la nova plataforma Català a Terrassa a partir de la cèlebre frase de Pompeu Fabra ‘Si falla la llengua, fallarà tot’.

No haver tancat el període franquista, les onades migratòries i la globalització són tres factors que han contribuït, segons Torra, a la desertització del català en la majoria d’àmbits, sobretot el judicial i el sanitari. L’expresident demana a tothom que faci un esforç individual de parlar català a Catalunya sempre i mirar d’enriquir la llengua amb expressions genuïnes.

Pessimista amb el reconeixement del català a Europa

El president Torra és molt escèptic amb el reconeixement del català com a llengua oficial de la Unió Europea. Lamenta que l’oficialitat no arribarà fins que Catalunya no tingui Estat propi i que s’ha volgut vendre que el camí seria un camí de roses.

Quim Torra va posar deures als assistents com mantenir el català en totes les converses un mínim de quinze dies i defensar la unitat de la llengua davant els atacs al País Valencià i les Illes.